Русија

Провера Стратешких ракетних снага Русије: Бологовски ракеташи пролазе марш и борбену обуку

Основни циљеви инспекције у Министарству одбране су процена стања и ефикасности командовања, као и борбеног дежурства на командним и контролним местима читаве формације и појединих јединица
Провера Стратешких ракетних снага Русије: Бологовски ракеташи пролазе марш и борбену обукуwww.globallookpress.com © MOD Russia/Twitter.com

Здружена командна група Стратешких ракетних снага (РВСН) спроводи инспекцију ракетне формације Бологовски, у оквиру које ће њена комисија оценити рад руководства ракетних тимова и долазак самоходних транспортно-лансирних возила интерконтиненталних балистичких ракета "јарс" на положај, саопштило је Министарство одбране Русије.

"У складу са планом обуке Стратешких ракетних снага, комисија Команде РВСН спроводи инспекцију ракетне формације Бологовски (у Тверској области)", наводи се у саопштењу.

Основни циљеви инспекције у Министарству одбране су процена стања и ефикасности командовања, као и борбеног дежурства на командним и контролним местима читаве формације и појединих јединица.

Поред тога, комисија ће проверити усклађеност дејстава јединица, саслушати извештај команданта ракетне формације, а затим ће њени припадници полагати тестове о стручној обучености

Планирано је да се посебна пажња посвети изради посебног сложеног задатка са размештањем самоходних лансера "јарса" положаје.

"Стратешки ракеташи ће увежбавати задатке и уводну обуку, укључујући и оне који се односе на извођење интензивних маневарских операција на борбено-патролним правцима", додали су у руском Министарству одбране.

Посаде мобилног ракетног система ће извести марш дужине до 100 километара, распоредити јединице и опрему на теренским положајима и организовати њихово камуфлирање и обезбеђење.

Такође, у оквиру теста, ракеташи ће се суочити са претњама попут ваздушног и напада извиђачко-диверзантских група.

image