Русија

Руска амбасада о "абрамсима" из Аустралије: Гореће у Украјини као и друга возила

Како наводе из руске амбасаде, набавка тенкова, који ни на који начин нису одбрамбено оружје, представља "још један корак у све дубљем ангажовању Аустралије у рату Запада против Русије преко проксија"
Руска амбасада о "абрамсима" из Аустралије: Гореће у Украјини као и друга возилаGetty © Scott Barbour

Тенкови М1А1 "абрамс", које ће Аустралија испоручити Кијеву, гореће у Украјини на исти начин као и раније донирани "бушмастери", саопштила је амбасада Русије у Аустралији на свом Телеграм каналу.

"Потпуно је предвидљиво што аустралијска влада истрајава у својој бесмисленој и неодговорној политици, вођена великом антируском стратегијом Запада, али згодно умотана у лицемерне жалопојке о 'међународном поретку заснованом на правилима' и лажној забринутости за територијални интегритет Украјине", наводи се у саопштењу.

Подсећања ради, Министар одбрамбене индустрије Аустралије Пат Конрој је пре два дана потврдио да ће Канбера испоручити Кијеву укупно 49 од 59 тенкова М1А1 АИМ СА "абрамс", које су оружане снаге ове земље расходовале.

Како наводе из руске амбасаде, набавка тенкова, који ни на који начин нису одбрамбено оружје, представља "још један корак у све дубљем ангажовању Аустралије у рату Запада против Русије преко проксија".

Дипломатско представништво РФ је подсетило да Аустралија, проливајући крокодилске сузе о тешкој ситуацији Украјине, "даје политички и материјални допринос продужењу трагичног рата" гарантујући Зеленском право да шаље Украјинце "у кланицу зарад интереса његових страних господара".

"Међутим, колико год то звучало разочаравајуће некима у Канбери, тенкови М1А1 'абрамс' ће горети на исти начин као и 'бушмастери'. Кијевски режим не може да победи, ма какво оружје им дали. Легитимни безбедносни интереси Русије ће несумњиво бити обновљени. Крајње је време да аустралијски политичари  престану са хвалисањем и суоче се са стварношћу", закључили су из руске амбасаде.

image