Русија

Медведев: Нацистички режим у Украјини припрема прљаву бомбу

Украјинци имају све могућности да то ураде, и сировине и технологију и стручњаке, навео је Медведев и појаснио да је свака лабораторија из совјетског доба погодна за производњу пуњења мале снаге
Медведев: Нацистички режим у Украјини припрема прљаву бомбуGetty © Andrea Verdelli

Нацистички режим у Украјини покушава да направи прљаву бомбу, упозорио је заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.

До тог "тужног закључка" се долази, како објашњава, ако се узме у обзир "наизглед бесмислено брбљање" следбеника Бандере у Украјини око стварања нуклеарног оружја.

"Украјинци имају све могућности да то ураде, и сировине и технологију и стручњаке", навео је Медведев и појаснио да је свака лабораторија из совјетског доба погодна за производњу пуњења мале снаге.

"Сат откуцава", упозорио је он на Телеграму где се осврнуо на још два догађаја која су се десила у протеклој недељи.

Трампово признање да је Зеленски крив за сукоб

Доналд Трамп је постао први бивши председник САД и председнички кандидат који је признао да је Владимир Зеленски одговоран за сукоб у Украјини, приметио је заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.

Према његовим речима, Трамп је признао да је "олош у прљаво-зеленом, којег храни Запад и који је изгубио сваки легитимитет, директно одговоран за војни сукоб између Русије и Украјине, а боље речено, грађански рат".

Међутим, Медведев је оценио да то признање неће ништа променити у ставу САД, чак и ако "црвенокоси Доналд поново седне у Овални кабинет".

Додуше, сама изјава ове врсте је изузетно важна за будућност, приметио је Медведев.

"План победе" Зеленског

Коментаришући "план победе" Зеленског, Медведев је оценио да су прекоокеански другови наредили "свом послушнику" да буде опрезнији и да "замени кокаин травом".

"Цео свет је чекао шта ће бити укључено у озлоглашени 'план победе' кијевских нациста. Готово је, можемо да одахнемо. План је откривен", написао је Медведев.

image