Руска војска за недељу дана извела 36 удара по украјинским циљевима: Ослобођено пет места у зони СВО

Током недеље, системи ПВО оборили су две крстареће ракете "нептун", две вођене бомбе "хамер" француске производње, 29 пројектила лансираних из ХИМАРС-а, као и 374 беспилотне летелице. За недељу дана, 48 украјинских војника се предало

Оружане снаге Руске Федерације су током протекле недеље извеле 36 комбинованих удара на енергетске и војне објекте у Украјини, саопштило је Министарство одбране Русије.

Јединице групе трупа "Север" наставиле су операцију уништавања јединица украјинске војске у Курској области. Неутралисано је готово 2.745 војника, а уништена су 23 тенка, укључујући два "леопарда" немачке производње, 69 борбених оклопних возила, међу којима и амерички "бредли", борбено возило пешадије ЦВ-90 шведске производње, оклопни транспортер "страјкер", четири вишецевна ракетна система и пет складишта муниције.

Јединице групе трупа "Запад" ослободиле су село Невско у ЛНР, док је непријатељ у зони одговорности ове групе изгубио готово 3.150 војних лица. Уништена су три тенка, девет борбених оклопних возила, укључујући четири оклопна транспортера М113. Руска војска уништила је и пет станица за електронско ратовање и противбатеријска радара, као и 21 складиште муниције.

Јединице групе трупа "Југ" ослободиле су насеље Максимиљановка у ДНР, док је непријатељ изгубио готово 5.080 војника, четири борбена оклопна возила, 24 возила, четири станице за електронско ратовање и 14 складишта муниције.

Јединице групе трупа "Центар" ослободиле су насеља Михајловка и Красни Јар у ДНР. За недељу дана украјинска војска изгубила је готово 3.350 војних лица, 13 борбених оклопних возила, два оклопна транспортера ВАБ, три борбена оклопна возила "хамви" америчке производње и два "кирпија" произведена у Турској.

Јединице групе трупа "Исток" ослободиле су село Левадно у Запорошкој области. Непријатељ је изгубио готово 790 војника, пет борбених оклопних возила, укључујући оклопни транспортер М113 америчке производње и 33 возила. Уништене су три француске хаубице "цезар" и три "краба" пољске производње.

Јединице групе трупа "Дњепар" неутралисале су готово 380 војника, 40 возила, две станице за електронско ратовање и противбатеријски радар, као и осам складишта муниције.

Руска војска је за недељу дана извела 36 комбинованих удара високопрецизним оружјем и беспилотним летелицама, услед чега су оштећена: предузећа војноиндустријског комплекса Украјине, енергетски објекти који су подржавали њихов рад, инфраструктура војних аеродрома, радионице за производњу и складишта беспилотних летелица.

Погођена су и складишта муниције и војне опреме, као и привремене тачке размештаја јединица украјинске војске, националистичких формација и страних плаћеника.

Током недеље, системи ПВО оборили су две крстареће ракете "нептун", две вођене бомбе "хамер" француске производње, 29 пројектила лансираних из ХИМАРС-а, као и 374 беспилотне летелице. За недељу дана, 48 украјинских војника се предало.