Русија

Савет Федерације Русије: Самит БРИКС-а одредиће ток историје, а не избори у САД

Свет се озбиљно променио, амерички избори неће бити главна ствар, ма колико год то Вашингтон желео, каже Валентина Матвијенко
Савет Федерације Русије: Самит БРИКС-а одредиће ток историје, а не избори у САДwww.globallookpress.com © Federation Council of Russia

Тродневни самит БРИКС-а који се ове године одржава у Русији одредиће ток историје, а не предстојећи амерички председнички избори, написала је на Телеграму председница Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко.

"Свет се озбиљно променио. Предстојећи председнички избори у САД неће бити најзначајнији догађај у години за светску заједницу и он неће одредити даљи ток историје, ма колико год да то Вашингтон жели. Самит БРИКС-а ће бити такав догађај (који ће променити историју). То је одраз објективних и неповратних процеса", рекла је Матвијенко. 

"Убеђена сам да ће се 2024. године управо у Казању, а не у 'нестабилним САД', успоставити вектор развоја човечанства. Три дана самита БРИКС-а и преговора лидера светске већине у престоници Татарстана имаће кључни утицај на нашу будућност. А не резултати пребројавања гласова у САД, како се амерички и други глобални либерални медији свим силама труде да представе и наметну свима", закључила је она.

Матвијенко истиче да прави одговорни политичари суверених држава то разумеју. Јасан доказ за то је, како каже, велики број држава које ће бити заступљене на самиту, као и стално повећање броја пријава за учлањење.

"Сигурна сам да ће вести из Русије пратити на свим континентима. И тако и треба да буде", оценила је Матвијенко.

image