Русија

Министар спољних послова Француске допутовао у Кијев

Француски дипломата биће у Украјини до краја викенда, а у једној од првих изјава у Кијеву рекао је да Париз подржава "план победе" Зеленског
Министар спољних послова Француске допутовао у Кијевwww.globallookpress.com © picture alliance / Contributor

Министар спољних послова Француске Жан-Ноел Баро допутовао је у планирану посету Кијеву, јавља агенција Франс прес, позивајући се на амбасаду Француске у Украјини. 

Баро је, подсетимо, раније најавио своју посету, а говорио је и да Украјина пролази кроз тежак период и да јој је тешко да држи линију фронта. У једној од последњих изјава поручио је и да се Париз спрема за трку у наоружању са Русијом, те да стога повећава војни буџет.

"Где је наша главна линија одбране данас? Она је на југу и истоку Украјине", рекао је Баро. Управо због тога, како је објаснио, Француска данас ради све што може како би подржала Кијев. 

Данас, Баро је потврдио да Париз подржава "план победе" Зеленског и да је спреман да помаже колико то буде било потребно.

"У тренутку када (Украјина) то одлучи и онако како одлучи биће могуће започети преговоре о миру", изјавио је француски министар у Кијеву. 

Како преносе РИА Новости, француски министар ће у Украјини бити данас и сутра, а у плану је и сусрет са шефом украјинске дипломатије Андрејом Сибигом. 

image