Руски амбасадор поручио Лондону: Сукоб ће престати за пар дана ако обуставите испоруку оружја Кијеву

Ми настављамо да живимо својим нормалним животом, погрешно је мислити да се на руску економију врши превелик притисак који она не може да издржи, каже руски амбасадор у Великој Британији, уз поруку да ће до обнављања веза Лондона и Москве доћи онда када Британци схвате да су погрешили и да губе

Велика Британија и други савезници Кијева могу врло лако да зауставе сукоб у Украјини, каже амбасадор Руске Федерације у Лондону Андреј Келин, уз поруку: "Обуставите испоруку наоружања Украјини и сукоб ће бити завршен за пар дана."

"Једноставно урадите то", рекао је дипломата за британски Би-Би-Си, одговарајући на питање како Москва види крај конфликта. 

"Погрешно је мислити да руска економија доживљава превелики притисак. Русија живи својим сасвим нормалним животом и залаже се за што скорије политичко решење (конфликта у Украјини), али ми о том питању не осећамо да постоји заједничко интересовање ни од стране украјинског председника и његове владе, ни од стране НАТО-а чији ни један члан не говори о преговорима", рекао је руски амбасадор.

Он је поновио да Русија неће обуставити СВО, јер жели да "једном и заувек регулише сукоб на основу услова који ће Европи, Русији и Украјини обезбедити нормалне безбедносне гаранције", преноси ТАСС.

Амбасадор је, затим, говорећи о односима Москве и Лондона, послао донекле оптимистичну поруку, рекавши да "верује да ће тај тренутак (нормализације руско-британских веза) доћи". 

"Историја наших (дипломатских) односа сеже 450 година уназад. Ако је ваша влада заузела погрешан став, онда ће пре или касније морати да призна да је он био погрешан. Када схвати да је извршила погрешну процену и да губи, онда ће можда доћи тренутак за конструктиван дијалог и обнову односа", закључио је руски дипломата.