Русија

Си-Ен-Ен признао: Запад хтео да изолује Путина, Самит БРИКС-а показао да је далеко од тога

На Самиту БРИКС-а учествује 36 земаља, од којих 22 на највишем нивоу
Си-Ен-Ен признао: Запад хтео да изолује Путина, Самит БРИКС-а показао да је далеко од тога© Tanjug/Maxim Shemetov, Pool Photo via AP

О Самиту БРИКС-а известио је данас Си-Ен-Ен који је оценио да присуство светских лидера на том догађају показују да председник Русије Владимир Путин није сам – иза њега стоји коалиција савезника иако Запад тежи да га изолује.

"Запад жели да Путин буде изолован. Велики самит БРИКС, који он одржава, показује да он никако није сам. Иза њега стоји коалиција земаља у настајању", наводи се у извештају.

Такође се наводи да самит сведочи о све већем зближавању земаља које су део организације. Истиче се да томе пре свега доприноси жеља да се "види помак у глобалној равнотежи снага" и да се "супротстави Западу на челу са САД".

Истовремено, "Си-Ен-Ен" напомиње да је самит у Казању "највећи међународни скуп" у Русији у последње време који ће дати руском председнику Путину могућност да "разговара један на један са колегама из БРИКС и високим званичницима из пријатељских земаља".

Самит БРИКС у Казању одржава се од 22. до 24. октобра. Како је рекао помоћник руског председника Јуриј Ушаков, на самиту је представљено 36 земаља, од којих 22 на највишем нивоу, а на догађају учествују и руководиоци шест међународних организација.

image