Кадиров: Откривена скровишта украјинског оружја и муниције, међу њима и НАТО примерци (ВИДЕО)

Чеченски лидер рекао је да број пронађене муниције и оружја иде на десетине и стотине, као и да су идентификовани и приведени саучесници "нациста" који су се крили на тим територијама

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров рекао је да су у Запорошкој и Херсонској области пронађена скровишта наоружања и муниције Оружаних снага Украјине, међу којима има много оног НАТО производње.

"Војници специјалних снага 'Ахмат' и ингушких добровољачких специјалних јединица 'Бобр' пронашли су стотине комада оружја током оперативно-истражних активности у Запорошкој и Херсонској области. Приликом провере насељених територија, откривена су скровишта различитог оружја и муниције", написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Он је додао да "број пронађене муниције и оружја иде на десетине и стотине, као и да су идентификовани и приведени саучесници нациста који су се крили на тим територијама".

Према његовим речима, координацију и интеракцију војних специјалних снага врши заменик начелника Националне гарде Чеченске Републике султан Рашајев, као и да ће се овакве истраге наставити.

"Такав рад се обавља свакодневно и наставиће се до победе Русије над НАТО трупама. Нема сумње у то!", поручио је Кадиров.