Богомаз: Украјински дрон оштетио енергетски објекат

Гувернер Брјанске области рекао је да су Оружане снаге Украјине напале Климовски округ

Гувернер Брјанске области Александар Богомаз саопштио је да је украјински дрон напао Климовски округ, као и да је оштећен је објекат за електрично  напајање, преносе "РИА Новости".

"Јутрос је украјинска беспилотна летелица напала Климовски округ. Жртава није било. Све оперативне службе су на лицу места. Услед удара, оштећен је објекат за електрично напајање, а у селу нема струје", написао је Богомаз на свом Телеграм каналу.

Области Брјанска, које се налазе у непосредној близини границе са Украјином, стално су под ватром Оружаних снага Украјине. Тако је средином децембра падом делова ракете поремећено снабдевање електричном енергијом села Ардон у градском округу Клинци.

Украјинска војска је 20. децембра пуцала на Суземски округ, услед чега је дошло до прекида снабдевања струјом и оштећења железничких шина. Истог дана, дрон је напао територију зоне дистрибуције у округу Трубчевски, затим је уништена управна зграда. У Клинцовском округу 29. децембра руска противваздушна одбрана је оборила неколико дронова.