Кадиров: Западна помоћ која стиже у Украјину служи за прање новца

Запад је потценио Русију, читав НАТО блок се бори против ње, али јој не може ништа, поручио је лидер Чеченије

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров оптужио је Запад и Кијев да војну помоћ која се издваја за Украјину званичници ових земаља користе за прање новца. Он је изјавио да нико не треба да се брине због честих вести о некаквој новој помоћи кијевском режиму, јер, како је казао, до крајње тачке на фронту стигне свега 15 одсто читаве подршке.

"Ради се о функционалоној шеми прања новца", написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Уместо забринутости због помпезних изјава о свестраној подршци Запада Украјини, требало би обратити пажњу на чињеницу да је Запад потценио Русију, те да, иако шаље новчану, војну али и другу помоћ, НАТО није успео да сломи Русију.

"Светски моћници су још пре годину дана потценили нашу земљу. Веровали су да су Русију практично изнутра упропастили псеудолиберални провокатори – агенти Запада. А данас цео НАТО блок снабдева Кијев оружјем и шаље своје борце под изговором такозваних 'страних плаћеника', али они ипак не могу да превагну ситуацију у своју корист. Замислите само: ангажовао се ЧИТАВ НАТО БЛОК, али ипак не могу да учине ништа!", написао је Кадиров.

Додао је да пажња мора бити усмерена на новоприпојене регионе у којима се активно воде борбе.

"Борба се сада одвија на територији Русије", објаснио је, додавши да, пошто су грађани ових територија пожелели да уђу у састав Руске Федерације и одбране се од "сатанизма украјинских и натовских националиста", не треба говорити ни о каквим преговорима.

"Морамо уништити сатанисте у центру Кијева! Морамо ударати на главног заштитника и агитатора ове гнусне идеологије – Зеленског", изјавио је лидер Чеченије.

"Ми ратујемо против сатанизма и свих његових најгорих манифестација. Знате о чему причам, нећу све да набрајам. Та чињеница је извор наше духовне снаге. Овакав дух је несаломив!"

Кадиров је признао да у Украјини, нажалост, гине становништво, али је нагласио да се то дешава јер су Украјинци одлучили да гину џабе ради не својих, већ интереса Запада, који пропагира ЛГБТ параде и одржава их у присуству деце.

Украјина се не бори за своје традиционалне, националне вредности, објаснио је, и због тога је ову "Содому и Гомору стигла Божија казна".  "Данас се овај свети мач казне који је усмерен против Кијева налази у рукама Русије", закључио је Кадиров.