Русија

Пољански "преводи" Кулебине твитове: Не заборавите да спонзоришете наше олигархе

Заменик сталног представника Русије при УН, реаговао је на апел министра спољних послова Украјине да Европа пошаље још оружја
Пољански "преводи" Кулебине твитове: Не заборавите да спонзоришете наше олигархеGetty © Photo by John Minchillo-Pool/Getty Images

Како се преводе изјаве украјинских политичара, у свом стилу је, на примеру министра спољних послова Украјине Дмитрија Кулебе, показао заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански који је указао на незајажљивост и расипништво на ривалској страни.

Пољанског је на реакцију испровоцирао твит Кулебе у коме Украјинац захваљује партнерима на војној помоћи али додаје да "нико није учинио довољно све док руска чизма остаје на украјинском тлу", јер је "наоружавање наше земље за победу најкраћи пут ка обнављању мира и безбедности у Европи и шире".

"Превод са украјинског: поново смо проћердали своју војску, дајте нам још армије и наставићемо да се правимо да се сами боримо против Русије. И не заборавите да спонзоришете луксузни живот наших олигарха у Европи", ускочио је Пољански у улогу "преводиоца".

image