Русија

Стална мисија Русије при УН најавила састанак Савета безбедности о Украјини

Једном месечно, са поводом или без њега, у Савету безбедности УН потежу украјинску тему у антируском миљеу, рекао је Пољански
Стална мисија Русије при УН најавила састанак Савета безбедности о УкрајиниGetty © Michael M. Santiago / Staff

Састанак Савета безбедности УН посвећен Украјини биће одржан 13. јануара, написао је на Телеграму први заменик представника Русије при Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански.

"Група западних спонзора Украјине 13. јануара сазива састанак чију тачну тему не могу ни да формулишу. Позадина њиховог деловања је разумљива – једном месечно, са поводом или без њега, потежу украјинску тему у антируском миљеу у Савет безбедности", написао је Пољански.

За сада није рекао шта ће бити с руским предлогом решавања украјинског проблема у СБ. Нагласио је да противници Русије живе у мраку, иако су их руске дипломате досад навикле на то да ће на "њиховом антируском" састанку успешно излагати своје ставове и одговарати на теме које Западу нису пријатне.

Додао је да од колега са Запада не треба очекивати ништа ново.

"Сетите се мишева који су плакали, убадали се на иглице, али су ипак наставили да једу кактус. Управо то раде и наше западне колеге! Имамо много тога да саопштимо", написао је Пољански.

Поред тога, према његовим речима, Русија ће 20. јануара у 17 часова одржати неформални састанак Савета безбедности о децембарском гранатирању Донбаса.

"Биће занимљивих говорника и чињеница – на таквим састанцима, као што није случај на формалним састанцима Савета безбедности, можемо да прикажемо видео и фото материјале", обећао је дипломата.