Русија

Запад Украјину користи као камиказу

Бивши амбасадор Луганске Народне Републике у Москви напоменуо је да нико не планира да улаже у било какав развој Украјине
Запад Украјину користи као камиказуwww.globallookpress.com © Jana Cavojska

Западне земље не планирају да улажу у обнову Украјине, а све оптимистичне изјаве на ову тему су лаж, сматра бивши амбасадор Луганске Народне Републике (ЛНР) у Москви Родион Мирошник.

"Украјину плаћају да буде камиказа, а они верује да су то средства за дуг и срећан живот. Нико није хтео и неће да улаже у било какав развој Украјине. Сада плаћају бомбаша самоубицу који је дозволио да му кућа буде уништена, а грађани послати у смрт - овaј сценарио нема везе са обновом земље и улагањем у њену будућност. Они који плаћају смрт не очекују да ће клијент преживети - још једна профанација за 'мале Украјинце'", рекао је Мирошник.

Прва заменица министра спољних послова Украјине Емине Џапарова је данас на састанку Савета безбедности УН рекла да штета украјинској цивилној и критичној инфраструктури премашује 127 милијарди долара.

Она је додала да ће обнова Украјине бити један од највећих инвестиционих пројеката, који међународним партнерима пружа могућност да примене најбољу праксу у области инжењеринга, грађевинарства и трансфера технологија.