Русија

Медведев: Желим да разочарам непријатеље, од наоружања имамо све (ВИДЕО)

Заменик председника Савета безбедности Русије представио концерн "Калашњиков" у Ижевску, где је прегледао најновије моделе оружја и војне опреме и одржао састанак радне групе војно-индустријске комисије
Медведев: Желим да разочарам непријатеље, од наоружања имамо све (ВИДЕО)© Tanjug/ Ekaterina Shtukina/Sputnik Pool Photo

Русија има довољно наоружања, планира да задржи темпо производње који је постигла пред крај прошле године, а од почетка ове војска је снабдевена најтраженијим моделима, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Он је посетио концерн "Калашњиков" у Ижевску, где је прегледао узорке наоружања и одржао састанак радне групе војно-индустријске комисије, где је наложио стварање најпопуларнијих врста наоружања и дронова.

"Желим да разочарам непријатеље. Имамо сасвим довољно свега. И ове године настављамо са производњом најтраженије врста наоружања и војне опреме", рекао је Медведев отварајући скуп. Он је објаснио да противници Русије, између осталог, прате производњу наоружања, периодично дајући изјаве да јој је остало "ни два пројектила".

Заменик председника Савета безбедности је на Телеграму каналу поставио видео из производње компаније и дела састанка.

Медведев је написао да војно-индустријски комплекси повећавају испоруку извиђачких и јуришних дронова као и лутајуће муниције, познатије као дронови самоубице или дронови камиказе за руску војску и потребе специјане војне операције.

"Данас ћемо на састанку радне групе војно-индустријске комисије проконтролисати најпопуларније врсте наоружања и војне и специјалне опреме. Желео бих да детаљније разговарамо о производњи популарних врста наоружања, са акцентом на беспилотне летелице које су посебно тражене током специјалне војне операције", рекао је Медведев отварајући скуп.

image