Русија

Песков: Дипломатија тренутно није решење за украјинску кризу

Испорука скупих тенкова "Абрамс" Украјини пашће на плећа европских пореских обвезника, а само Америка ће остварити добит, оценио је портпарол Кремља
Песков: Дипломатија тренутно није решење за украјинску кризуwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је данас да за сада нема изгледа да се дипломатским путем реши украјинска криза.

"Сада можемо само да констатујемо да тренутно нема изгледа за дипломатско решење ситуације у Украјини", прецизирао је Песков.

Он је додао да су западни тенкови "Абрамс" скупи и да ће њихов ангажман у Украјини плаћати искључиво европски порески обвезници, а да ће једино Американци остварити добит.

"Све ће то пре свега пасти на плећа европских пореских обвезника. Американци ће, као и увек, остати бар на своме, али највероватније са добрим профитом. Уверен сам да и многи стручњаци разумеју апсурдност те идеје. Само што је овај план у технолошком смислу прилично промашен, а што је најважније, ово је јасно прецењивање потенцијала који треба да допринесе Оружаним снагама Украјине. Ово је још једна, прилично дубока заблуда", истакао је.

Песков је подсетио на своју ранију изјаву да ће и ови тенкови изгорети као и сви остали, само што ови много коштају.

Раније је "Вашингтон пост", позивајући се на америчке званичнике, известио да најављен трансфер тенкова "Абрамс" Кијеву неће стићи у блиској будућности - највероватније ће рокови бити одложени на много месеци, или чак година.

ТВ канал "Еј-Би-Си", позивајући се на једног другог америчког званичника, известио је да тенкови неће бити стављени Украјинцима на коришћење минимум још годину дана, а да пре тога власти САД треба да закључе релевантне уговоре са произвођачима.

image