Русија

Захарова Бербоковој: Аналена, ако си нешто схватила, спречите трећи светски рат

Већ осам година режим украјинског председника Владимира Зеленског, који подржава Немачка, убија народ Донбаса, а да би се зауставило крвопролиће, покренута је Специјална војна операција, поручила је Марија Захарова
Захарова Бербоковој: Аналена, ако си нешто схватила, спречите трећи светски ратwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да ако свако има право на грешку, јер је то део људског живота, онда треба да се престане са ескалацијом која води убијању људи западним оружјем.

Захарова је на тај начин реаговала на речи министарке спољних послова Немачке Аналене Бербок која је изјавила да је направила грешку када је крајем јануара рекла да Европа "води рат против Русије", цитирајући пословицу "не греши само онај ко није жив".

"Ово је изузетно важна изјава! Слушајте Аналена, ако мислите да свако има право на грешку, јер је то део људског живота, онда престаните да ескалирате кризу која води убијању људи западним оружјем", написала је Захарова на Телеграму.

Како је навела, већ осам година режим украјинског председника Владимира Зеленског, који подржава Немачка, убија народ Донбаса, а да би се зауставило крвопролиће и зауставила претња његове ескалације у још један светски рат, покренута је Специјална војна операција.

"Онда су НАТО злочинци почели да доливају уље на ватру, претварајући све у масакр великих размера. Ако сте искрено схватили своју грешку, разумећете је. Морате разумети. А ако сте опет лицемерни, онда правите непоправљиву грешку", закључила је руска званичница.

image