Руски хакери објавили документе украјинског неонацистичког пука "Азов"

Међу документима су налози борбених прорачуна, спискови учесника у војним операцијама и делатности војника, навели су чланови групе "Зли руски хакери"

Хакерска група "РаХДит", позната као "Зли руски хакери" објавила је око 6.000 датотека украјинског неонацистичког пука "Азов" на порталу "Немезид".

Међу документима су налози борбених прорачуна, спискови учесника у војним операцијама, делатности војника и њихове награде.

Хакери су најавили нове истраге на основу проучених докумената.

Ово није њихова прва сајбер акција. Крајем септембра прошле године, "Зли руски хакери" објавили су информације о 1.500 активних службеника Спољне обавештајне службе Украјине који су у то време радили тајно у више од 20 земаља.

Претходно је "РаХДит" хаковао сервере Националног универзитета одбране Украјине, преузео њихове приручнике за обуку, а уместо њих оставио документа о зверствима кијевског режима у Донбасу.

Они су такође обајвили листу на којој се налази више од сто имена – војника НАТО-а и лица која пружају услуге и савете сајбер центрима у балтичким државама и Украјини.

На самом почетку специјалне операције "РаХДит" је истовремено хаковао свих 755 сајтова украјинске владе. Хакери су податке о акцијама украјинске армије потом предали руској војсци, навео је један од чланова групе за "РИА Новости" који је желео да буде анониман.