Русија

Патрушев у радној посети Куби

Патрушев ће у кубанској престоници одржати "појачане међуресорне консултације о безбедносним питањима" између две државе
Патрушев у радној посети Кубиwww.globallookpress.com © Iranian Presidency/Keystone Press Agency

Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев допутовао је у радну посету Куби, саопштила је служба за медије Савета.

Патрушев ће у кубанској престоници одржати "појачане међуресорне консултације о безбедносним питањима" између две државе, наводи се у саопштењу.

Русија увек може да рачуна на Кубу

Председник Русије Владимир Путин крајем прошле године телефоном је разговарао са кубанским председником Мигелом Дијазом Канелом Бермудезом.

Двојица лидера потврдили су спремност да доследно спроводе договоре који су постигнути након посете кубанског председника Русији у новембру, уз, како је тада саопштио Кремљ, дужно разматрање предлога и жеља кубанске стране.

Руски председник је, иначе, кубанског колегу угостио у новембру када је у Москви откривен споменик Фиделу Кастру, и том приликом поручио да се Русија увек противила ограничењима, ембаргу и блокадама, те да је исти и став Кубе када је у питању Руска Федерација.

Дијаз Канел том приликом је поручио да Русија увек може да рачуна на Кубу и да Хавана осуђује санкције Запада уведене Руској Федерацији.

image