Путин одржао неформални састанак са Ахматом Кадировим

Највећи део састанка био је посвећен покојном оцу чеченског лидера Ахмату-Хаџи Кадирову

Председник Русије Владимир Путин одржао је неформални састанак са шефом Савета регионалног огранка Сверуског јавно-државног омладинског покрета "Покрет првих" Чеченске Републике Ахматом Кадировим, саопштио је шеф Чеченске Републике Рамзан Кадиров.

"Наш председник Владимир Владимирович Путин састао се са Ахматом Кадировим, председником Савета регионалног огранка Сверуског друштвено-државног покрета деце и омладине 'Покрет првих' Чеченске Републике. Био је то неформални састанак на коме је унук првог председника Чеченске Републике говорио о омладинској политици у региону, али највећи део састанка био је посвећен Ахмату-Хаџи Кадирову (отац чеченског лидера)", написао је Кадиров на Телеграму.

Појаснио је да је Путин поделио своје лично искуство са Ахматом Кадировим, да је говорио о принципима и визији мирне будућности, пријатељствима и почетку свог пута.

Ахмат Кадиров је, према речима његовог оца, веома инспирисан разговором са председником Русије. 

Путин је младом Чеченцу дао пар корисних савета, и истакао да је важно да следи пут свог деде Ахмата како би био успешан. 

"Жива слика дубоко религиозног човека, који брине о свом народу инспирише на нова достигнућа – важна, одговорна, патриотска, чак и епохална", написао је шеф Чеченије и додао да је руски председник Ахмату Кадирову честитао предстојећи брак.