Русија

Путин: Покушавају да нас сломе, то је корак ка даљој независности

Потешкоће и проблеми које покушавају да споља створе Русији у различитим сферама генерално су превазиђени, поручио је руски лидер
Путин: Покушавају да нас сломе, то је корак ка  даљој независности© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су потешкоће које Русији покушавају да створе споља и тренутна ситуација са санкцијама само корак ка даљој суверенизацији земље.

"Наравно, у сваком злу има и неко добро. То је ипак снажан корак ка даљој суверенизацији, ка повећању нашег економског и финансијског суверенитета. То је веома важно", рекао је руски лидер на састанку са шефом "Сбербанке" Германом Грефом.

Како је оценио, потешкоће и проблеми које покушавају да споља створе Русији у различитим сферама генерално су превазиђени.

"Желео бих да истакнем, и то чиним са задовољством – упркос неким познатим и већим потешкоћама и проблемима који су настали услед познатих догађаја, а које су нам покушавали и покушавају да нам створе у различитим сферама укључујући финансијску, ипак смо захваљујући професионалном деловању наше банкарске заједнице, владиних структура, напорима Централне банке генерално успели то да превазиђемо", закључио је Путин.

image