Русија

Срушио се војни авион у Русији, зграда у пламену, четворо мртвих ВИДЕО

Пилоти се катапултирали, а авион срушио на вишеспратницу
Срушио се војни авион у Русији, зграда у пламену, четворо мртвих ВИДЕО© Tanjug/AP Photo

Најмање четири особе су погинуле након што се у понедељак вишенаменски борбени авион Су-35 срушио испред стамбене зграде у граду Јејску на југу Русије, потврдиле су службе за ванредне ситуације.

Још 25 је задобило повреде и превезени су у болницу, додали су. Међу повређенима је троје деце узраста од осам до десет година, саопштили су раније званичници. 

Заменица гувернера Краснодарског краја Ана Минкова рекла је за Газета.ру да су најмање три жртве умрле од последица пада са горњих спратова зграде. 

"У 21:15 часова по московском времену број погинулих је порастао на четири, а 25 особа је повређено", наводи се у саопштењу оперативног штаба, пренео је Интерфакс.

Диспечарска служба града навела је да се шест особа сматра несталим.

Министарство одбране Русије саопштило је раније данас да се руски суперсонични ловац-бомбардер Су-34 срушио у граду Јејску на Краснодарској територији, а да су се пилоти катапултирали.

Како је навело Министарство, према извештају катапултираних пилота, узрок пада авиона био је пожар на једном од мотора при полетању.

Министарство додаје да је пожар у згради изазвао керозин који се запалило на месту пада Су-34.

Пожар након пада војног авиона у Јејску захватио је деветоспратницу, а према прелиминарним подацима оштећено је 17 станова, рекао је гувернер области Венијамин Кондратјев.

На снимку са места догађаја се види како је вишеспратна стамбена зграда захваћена пламеном.

Како је саопштено из Хитне помоћи, пожар на лицу места је стављен под контролу, а остаци авиона угашени. Такође је отказана евакуација становника из оближњих стамбених зграда, рекао је гувернер Краснодара.

image