Захарова поручила Прајсу: Подржавате суверенитет БиХ, а рушите територијални интегритет Србије

Портпаролка руског Министарства спољних послова поручила представнику америчког Стејт департмента да има поремећај личности

Представник америчког Стејт департмента има поремећај личности, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући његове тврдње о Дејтонском споразуму.

Она се осврнула на изјаву Прајса који је рекао да ће Вашингтон наставити да подржава суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине и "позивати на одговорност оне који теже да поткопају институције БиХ и Дејтонски споразум".

"Невероватно. Неде, покушајте да замените 'БиХ' са 'Србија', 'Република Српска' са 'Косово', Дејтонске споразуме са резолуцијом СБ УН 1244 и добићете дијагнозу – подвојена личност. Подсећам, супротно одлуци Савета безбедности УН Вашингтон је 2008. године признао независност Косова чиме је нарушио територијални интегритет и суверенитет мултинационалне Србије", написала је Захарова на Телеграму.

Како је Прајс навео, САД "одбацују изјаве председника Републике Српске Милорада Додика од 9. марта у којима је настојао да поткопа положај Уставног суда БиХ и у више наврата претио отцепљењем Републике Српске од БиХ".

"Члан 3. Дејтонског устава јасно каже да Република Српска мора у потпуности да спороводи одлуке институција Босне и Херцеговине, укључујући коначну и (правно) обавезујућу одлуку Уставног суда БиХ", рекао је Прајс.