Завршене војне вежбе Русије, Ирана и Кине у Арапским водама

Учесници вежбе су у периоду од 16. до 17. марта увежбавали формирање међунационалног одреда ратних бродова у назначеном простору, тактичко маневрисање у различитим формацијама и борбеним порецима, преноси прес-служба Северне флоте

Данас су у водама Арапског мора у близини луке Чахбехар завршене војне вежбе Русије, Ирана и Кине, јавља прес-служба Северне флоте.

У поморским вежбама су учествовали ратни бродови и помоћна пловила Ратне морнарице Русије, Ратне морнарице Народноослободилачке армије Кине и Поморске снаге Исламске Републике Иран.

Учесници вежбе су у периоду од 16. до 17. марта увежбавали формирање одреда ратних бродова у назначеном простору, тактичко маневрисање у различитим формацијама и борбеним дејствима.

Дању су артиљеријом гађали циљеве у мору, а ноћу ваздушне циљеве, спроведена је обука за ослобађање заробљеног брода са таоцима и за пружање помоћи броду у невољи на мору.

Русија је у војним вежбама учествовала са бродовима Северне флоте, чувеним фрегатима "Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков" и са средњим морским танкером "Кама".

Кинеска морнарица је користила ракетни разарач "Нанинг", а Иран фрегате "Саханд" и "Јамаран", ракетни чамац "Тондар", мали ракетни брод "Зерех" и транспортни брод "Шахид Назери".