Црноморска флота одбила напад дроновa на Севастопољ

Руска војска је самоуверено и мирно одбила напад непријатељских дронова, ситуација је под контролом, рекао је гувернер Севастопоља Михаил Развожајев

Гувернер Севастопоља Михаил Развожајев саопштио је да је црноморска флота одбила напад дроновa на тај град.

"Наша флота је у раним јутарњим сатима одбила напад беспилотним летелицама. Укупно су до сада уништена три дрона. Покушали су да продру у залив, али наши морнари су пуцали на њих, такође је деловао и наш ПВО систем", написао је Развожајев на Телеграму.

Према његовим речима, на неколико зграда у граду је поломљено стакло након експлозије услед уништења дронова, а нико није повређен.

Он је додао да је руска војска самоуверено и мирно одбила напад непријатељских дронова на Севастопољ, као и да је ситуација под контролом и да су све оперативне службе у приправности.

Подсетимо, саветник лидера Крима Олег Крјучков обавестио јавност да су изнад Крима јуче оборени украјински дронови у којима је било доста експлозива и гелера, пренели су руски медији. 

Мета дронова били су цивилни објекти, али инфраструктура и пруга, према његовим речима, нису били оштећени. 

"Један дрон је оборен изнад техничке школе Џанкој и пао је између академске зграде и хостела. У близини нема војних објеката. Остали су оборени изнад стамбених насеља", рекао је Крјучков.