Руски мајор о паду украјинске летелице: Циљ је био оштећење нафтовода "Дружба" (ВИДЕО)

Ово је субверзивна активност која се одвија дуж границе са Украјином и још један планиран терористички напад. Специјалне службе Украјине не мирују, тако да морамо бити на опрезу, упозорава Андреј Красноперов

Украјинска лака летелица која се срушила у Брјанској области имала је за циљ да оштети нафтовод "Дружба", изјавио је мајор руског ваздухопловства и пилот инструктор Андреј Красноперов.

"Мислим да је долазак ове летелице повезан са нафтоводом 'Дружба', који се налази у том подручју. Украјинци су тај нафтовод већ неколико пута покушали да униште", рекао је Красноперов у интервјуу за "Известија".

Према његовим речима, летелица је била наоружана "с разлогом, пилот је знао шта ради и све је било испланирано".

"За овај терористички акт је уплаћен новац или је обећано да ће бити уплаћен. Знао је координате нафтовода, могао је једноставно да баци експлозивну направу на њега и да га оштети", истакао је руски мајор.

Он је додао да би у случају пожара на нафтоводу, била заустављена испорука нафте, што би изазвало економску штету.

"Ово је субверзивна активност која се одвија дуж границе са Украјином и још један планиран терористички напад. Специјалне службе Украјине не мирују, тако да морамо бити на опрезу", поручио је.

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је да је јуче изнад Брјанске области Руске Федерације пао украјински авион.

"Украјинска лака летелица срушила се у региону Брјанска. Пилота је задржао гранични одред. Летелица се из непознатих разлога срушила", навео је ФСБ.

Додаје се да је пилот покушао да побегне на украјинску територију. У међувремену, објављена је фотографија пилота, уз информацију да је руска војска оборила летелицу.

Пилот је изјавио да је учествовао у мисији фотографисања терена за коју је требало да му исплате 50.000 украјинских гривни, што је око 1.250 евра.