Кадиров: Контраофанзива ће донети непријатељу велике губитке

Позивам нашу војску да заплене што више узорака потпуно новог западног оружја како бисмо попунили наше колекције, поручио лидер Чеченије

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров изјавио је ће наводна контраофанзива Оружаних снага Украјине, о којој пишу западни медији, ићи на руку Русији, а непријатељу ће донети велике губитке.

"Контраофанзива украјинских сатаниста и НАТО плаћеника ићи ће у нашу корист. А као вишња на торти – трофеји, узорци стране технике, гомиле заробљеника за које ће се, као и увек, испоставити да су `војни кувари или електричари`", иронично је поручио Кадиров на Телеграму.

Додаје да су за успешну контраофанзиву потребни велики ресурси, а да су губици нападача неизбежни, напомињући да су положаји руске војске "повољни, утврђени".

Како је Кадиров навео, "методе и маневри Оружаних снага Украјине су предвидљиви, а одбрамбени положај руских трупа омогућиће им да користе мање ресурса".

"Дакле, ако НАТО и украјински нацисти желе да изврше контранапад у било ком правцу, позивам нашу војску да заплене што више узорака потпуно новог западног оружја како бисмо попунили наше колекције", нагласио је.

У Русији је данас одлична ситуација, закључио је чеченски лидер, а друштво је консолидовано као никада раније и као ни у једној другој земљи.