Русија

Посланик Руске думе: САД имају синдром због ког не могу да признају пораз у Украјини

За њих је Украјина постала други Авганистан, територија слична црној рупи, уоквирена корупцијом, која је способна да апсорбује и уништи чак и "хваљени надувани амерички потенцијал", рекао је Михаил Шеремет
Посланик Руске думе: САД имају синдром због ког не могу да признају пораз у УкрајиниGetty © Photo by John Moore/Getty Images

Посланик руске Државне думе Михаил Шеремет позвао је власти САД да признају пораз у Украјини и престану да спонзоришу кијевски режим.

"САД, из страха од натегнуте претње и своје бесне русофобичне политике, настављају да спонзоришу кијевски режим, улажући десетине милијарди долара, уместо да признају пораз на украјинском упоришту", рекао је Шеремет за "РИА Новости".

Према његовим речима, САД не желе да признају пораз услед очигледног "синдрома глобализма".

"Они данас због овог синдрома једноставно нису у стању да адекватно процене ситуацију и признају пораз. За њих је Украјина постала други Авганистан, територија слична црној рупи, уоквирена корупцијом, која је способна да апсорбује и уништи чак и хваљени надувани амерички потенцијал", нагласио је.

Према његовим речима, данас се може говорити "о почетку историјског пропадања вештачки створене младе империје коју представљају САД, рукама сопствених кратковидих политичара".

"Као што кажу, среће не би било, али је несрећа помогла. Покушавајући да ископају рупу у Русији, сами су упали у њу", закључио је Шеремет.

image