ФСБ: Потрага за терористима у Русији се наставља

Држава неће одустати од потраге за терористима који су 2000-их година извршили терористичке нападе на територији Чеченије

Федерална служба безбедности Руске Федерације саопштила је данас да је заједно са Истражним комитетом формирала непобитну базу доказа, којом се доказује да је Магомедов Махди 2000. учествовао у нападу на војну колону специјалних јединица руске Националне гарде и чеченске војнике на територији Чеченске Републике. 

Махдија, који већ служи казну од 21 године затвора за овај напад, Врховни суд Чеченије данас је осудио на 23 године затвора у строгом режиму због напада током којег су живот изгубиле 43 особе. 

ФСБ додаје да држава наставља да тражи и друге чланове злогласне банде Шамиља Басајева и Хатаба, иначе неких од лидера војних формација које су се деведесетих година и након 2000. године бориле за независност Чеченије и отцепљење од Руске Федерације. 

"Наставља се потрага за онима који су учествовали у терористичким нападима прошлих година, а који су избегли кривичну одговорност", наводи се у саопштењу ФСБ-а.