Русија

Путин честитао 1. мај и Дан пролећа: Захвални смо свима који доприносе јачању државе и друштва

И данас су речи захвалности са правом упућене свима који дају лични допринос развоју државе и друштва, јачању привреде, индустрије, социјалне сфере, поручио је руски председник
Путин честитао 1. мај и Дан пролећа: Захвални смо свима који доприносе јачању државе и друштва© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Руски председник Владимир Путин честитао је Русима и Савезу самосталних синдиката Руске Федерације Дан пролећа и Празник рада, уз напомену да Први мај у Русији има дугу и богату традицију засновану на љубави према стваралачком раду.

"Поздрављам вас на овој свечаној приредби посвећеној Дану пролећа и рада. Напомињем да Први мај у нашој земљи има дугу традицију, засновану на љубави према стваралачком раду, поштовању професионалних достигнућа. И данас су речи захвалности са правом упућене свима онима који дају лични допринос развоју државе и друштва, јачању привреде, индустрије, социјалне сфере", наводи се на сајту Кремља.

Руски лидер је додао да посебну улогу у овом питању има Савез самосталних синдиката Русије (СССР), највеће домаће синдикално удружење. 

"СССР се бави унапређењем радног законодавства и механизама социјалног партнерства, решавањем питања директно везаних за побољшање квалитета живота људи", поручио је Путин.

image