Володин: Захтеваћемо уништење кијевског терористичког режима

Кијевски нацистички режим угрожава безбедност Русије, Европе и целог света због чега мора да буде признат као терористичка организација, поручио је председник руске Думе

Политичари западних земаља који шаљу оружје режиму Зеленског морају да схвате да су постали не само спонзори, већ и директни саучесници терористичких активности, рекао је председник Државне думе Вјачеслав Володин коментаришући напад дроновима на Кремљ.

Кијевски нацистички режим угрожава безбедност Русије, Европе и целог света због чега мора да буде признат као терористичка организација, поручио је руски званичник.

"Зеленски, када је давао наређење да се изведу терористички напади, стао је у исти ред са другим међународним терористима", сигуран је Володин. Према његовим речима, кијевски режим данас није ништа мање опасан од Ал Каиде, Ал Нусра фронта и ИСИС-а.

Украјинске злочиначке методе су очигледне читавој светској заједници, сматра Володин и подсећа на уцене нуклеарним оружјем, убиства политичких и јавних личности, саботаже и дизање у ваздух цивилних објеката. "А сада - покушај убиства председника наше земље", додао је.

"Захтеваћемо употребу оружја способног да заустави и уништи кијевски терористички режим", нагласио је председник Државне думе и додао да не може бити преговора са режимом актуелног украјинског председника.