Русија

Правда сустиже оптужене за убиство цивила у Маријупољу прошлог пролећа

Оптужени су, како открива истрага, у периоду од 6. до 15. марта 2022. године убили цивиле на територији железаре "Иљич" у Маријупољу, када је 12 особа преминуло на месту злочина, а две особе се сакриле и спасиле
Правда сустиже оптужене за убиство цивила у Маријупољу прошлог пролећаwww.globallookpress.com © Maximilian Clarke

Тужилаштво Доњецке Народне Републике (ДНР) упутило је суду кривичну пријаву против четворице украјинских маринаца оптужених за убиство 12 цивила у Маријупољу, наводи се у саопштењу надзорне агенције на Телеграму.

"Тужилаштво ДНР одобрило је оптужницу у кривичном предмету против припадника 36. одвојене бригаде маринаца Оружаних снага Украјине", наводи се у саопштењу.

Материјали су послати Врховном суду ДНР. Међу оптуженима су маринци Сергеј Балицки, Владимир Кучеренко, Дмитриј Латишев и Јевгениј Јакубенко.

Оптужени су, како открива истрага, у периоду од 6. до 15. марта 2022. године пуцали на 14 цивила на територији железаре "Иљич" у Маријупољу, када је 12 особа преминуло на месту злочина, а две особе се сакриле и тако спасиле. 

Терете се за кршење више чланова Кривичног законика Русије о употреби забрањених средстава и метода ратовања, за убиство и покушај убиства два или више лица које је извршила организована група, из политичке или идеолошке мржње.

image