Русија

Стивен Сигал: Припреме за филм о Донбасу су почеле, циљ је да се свету покаже истина

Седамдесетједногодишњи глумац потврдио да је био на фронту и да је прикупио доказе о правој истини онога што се дешава у Донбасу
Стивен Сигал: Припреме за филм о Донбасу су почеле, циљ је да се свету покаже истинаwww.globallookpress.com © Ministry of Foreign Affairs of R

Амерички глумац Стивен Сигал, који је 2016. године по налогу председника Русије добио и руско држављанство, најавио је да су припреме за снимање документарног филма о правој истини о Донбасу почеле.

Према његовим речима, циљ овог пројекта је да се свету покаже сва истина о Специјалној војној операцији Русије и да постане јасно да се "не ради о томе да смо ми извршили инвазију, као што то говоре друге земље, а нарочито представници НАТО-а и САД".

"Тренутно радимо на документарном филму о догађајима који се дешавају у зони Специјалне војне операције, пошто сматрам да је ово велики задатак – да и нама и целом свету покажемо шта се тамо заиста дешава, да покажемо сву истину". 

Филм ће садржати конкретне доказе свега што се дешавало, а сам Сигал је признао и да је имао прилику да посети фронт и да поразговара како са руским, тако и са украјинским војницима. Западни новинари, односно, како је казао, 99 одсто њих, преносе дешавања у Украјини иако никада нису посетили ту земљу или били на фронту. 

Оно што га је изненадило, како је то сам рекао, било је то што је приметио да велики број Украјинаца заиста верује да међу њима нема нациста.

Сигал, који је иначе и специјални представник руског Министарства спољних послова за руско-америчке хуманитарне везе, претходно је у априлу изјавио да је убеђен да ће Русија победити у сукобу у Украјини, док је за Специјалну војну операцију рекао да је то корак на коју је Москву натерао Запад.

Председника Русије Владимира Путина назвао је тада "највећим светским лидером", који своју земљу ставља на прво место. 

Почетком фебруара, велики број западних политичара позвао је на увођење санкција против оних појединаца који су отворено подржали руску војну операцију. На листи Америчко-европске коалиције за санкције том приликом нашао се и Сигал.

Ипак, све ово, чини се, глумца не дотиче превише, јер је раније ове године он изјавио да ће Русија бити његов дом заувек, односно, да ће у Москви живети све до своје смрти.

У марту ове године, како преносе медији, седамдесетједногодишњи глумац је у Русији регистровао једну компанију на своје име, док је за сувласника именован његов син. Компанија се бави производњом и продајом безалкохолних напитака. 

image