Русија

Москва упозорава: Запад ће покушати да искористи руску омладину за терористичке операције

Западне земље ће наставити да спроводе своју стратегију усмерену на слабљење Русије и покушаће да "ударе на различите начине", каже заменик секретара Савета безбедности Русије Александар Гребенкин
Москва упозорава: Запад ће покушати да искористи руску омладину за терористичке операцијеwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Запад ће покушати да искористи руску омладину за војне и диверзантско-терористичке операције, као и психолошке манипулације, упозорио је заменик секретара Савета безбедности Русије Александар Гребенкин.

"Слабљење унутрашње политичке ситуације у Русији остаје један од примарних задатака Сједињених Држава, које намеравају да реше, између осталог, подстицањем криминала међу омладином", рекао је Гребенкин у интервјуу за лист "Расијска газета".

Према његовим речима, Запад ће наставити да спроводи своју стратегију усмерену на слабљење Русије и покушаће да "удари на различите начине".

"Покушаће да умешају малолетнике у њихове војне и терористичке акције, као и за психолошке манипулације", нагласио је.

Покушаће да подстакну агресију међу омладином што би могло довести до дестабилизације друштвено-политичке ситуације. У субверзивном рату против Русије користи се све више нових техника и метода које су усмерене на стварање услова за настанак сукоба између група младих које представљају различите субкултуре.

"Стимулише се вештачко креирање конфликтних ситуација уз учешће до сада мало познатих тинејџерских покрета. И у будућности, негативне последице ових сукоба су увелико укључене у информативну агенду. Али покушаји Запада да стимулише дивљи криминал су осуђени на пропаст", закључио је руски званичник.

image