Русија

ФСБ ухапсила терористе одговорне за убиство заменика шефа полиције у Мелитопољу (ВИДЕО)

У Запорошкој области је расветљен посебно тежак злочин, услед којег је погинуо полицајац
ФСБ ухапсила терористе одговорне за убиство заменика шефа полиције у Мелитопољу (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Службеници Главне управе Министарства унутрашњих послова Русије за Запорошку област и регионално одељење Федералне службе безбедности (ФСБ) су идентификовали и привели држављанина Украјине и двојицу држављана Русије, који су раније извршили терористички напад на заменика начелника руског Министарства унутрашњих послова у Мелитопољу, наводи се у саопштењу МУП-а.

Како је саопштио МУП, ухапшени су извршили терористички напад, у коме је погинуо један полицајац, по налогу Службе безбедности Украјине (СБУ).

Сумња се и да су осумњичени припремали атентат на друге високе званичнике органа реда и чланове управе Запорошке области, наглашено је у саопштењу.

Службеници украјинске Службе безбедности су координисали своје активности и снабдевали притворенике експлозивом.

Против приведених лица је покренут кривични поступак за терористички акт, испитивања се настављају, оперативци утврђују све чињенице њиховог незаконитог деловања.

Дана 27. априла је дошло до експлозије на улазу стамбене зграде у Мелитопољу, услед чега је погинуо заменик начелника руског Министарства унутрашњих послова за град Мелитопољ, а још један полицајац је повређен.

image