Руска војска уништила два украјинска складишта муниције, оборене још две британске ракете

Системи противваздушне одбране оборили су две крстареће ракете великог домета "сторм шедоу", 19 пројектила вишецевних ракетних бацача ХИМАРС и две антирадарске ракете "харм", саопштило је руско Министарство одбране

Руски ПВО системи оборили су још две украјинске крстареће ракете "сторм шедоу" и 12 дронова, саопштило је руско Министарство одбране.

"Системи противваздушне одбране оборили су две крстареће ракете великог домета 'сторм шедоу', 19 пројектила вишецевних ракетних бацача ХИМАРС и две антирадарске ракете 'харм'", наводи се у саопштењу.

Осим тога, руска противваздушна одбрана је уништила 12 украјинских дронова у Луганској и Доњецкој Народној републици и Запорошкој области.

Министарство наводи да је руска војска уништила и два складишта муниције Оружаних снага Украјине у Запорошкој области.

"У рејонима Новомихајловка у ДНР и Степовоје у Запорожју, уништена су два складишта муниције: 79. десантне и 128. брдско-јуришне бригаде украјинских трупа", додаје се.

Такође, руске снаге су у правцу Доњецка ликвидирале више од 260 војника Оружаних снага Украјине и уништиле командне пунктове двеју бригада украјинске војске у насељима Верхњекаменско и Торецк у ДНР.

Борци руске групе "Југ" заробили су у Донбасу две непријатељске групе, изјавио је за "РИА Новости" борац који је учествовао у овој операцији.

"Заробљене су две групе: једна са више од десет људи, а у другој су сви борци 81. бригаде Оружаних снага Украјине", рекао је саговорник агенције.

Он је прецизирао да су украјински војници заробљени код Белогоровке.