Захарова о односу Русије и Молдавије: Лаж је да није било поштовања

Увек смо поштовали вашу земљу и народ, са којим смо толико историјски повезани и увек смо осећали да је то обострано, поручила портпаролка руског МСП

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је лажима речи председнице Молдавије Маје Санду да никада није постојало међусобно поштовање између Москве и Кишињева.

Наиме, Санду је раније изјавила да у односима са Русијом, Молдавија никада није уживала поштовање, иако је, према њеним речима, Кишињев уложио много напора за то.

"Опет лаж. Увек смо поштовали ову земљу и њен народ, са којим смо толико историјски повезани. И увек смо осећали да је то обострано", написала је Захарова на Телеграму.

Захарова је додала да актуелна председница Молдавије, која поседује румунски пасош, и слични накарадни псеудополитичари немају поштовања према народу ове дивне земље, коме је чак отела и језик.

Маја Санду је раније потписала закон којим је званични језик ове државе постао румунски. 

"Данас сам потписала закон, који потврђује историјску истину, а то је да је државни језик Молдавије румунски", написала је она на Фејсбуку. 

Према њеним речима, "сви они коју су десетинама годинама тврдили да грађани Молдавије говоре на 'молдавском', а не на румунском језику имали су један циљ - да нас раздвоје". На овај начин, како је даље објаснила, свима њима било је лакше да себи потчине нацију и да је контролишу.