Песков: Нуклеарна индустрија Русије је јака

Суочавамо се са бескрупулозном конкуренцијом. Неки се не либе ничега у борби са конкуренцијом, објаснио је портпарол Кремља

Нуклеарна индустрија Русије је јака, доказала је своју конкурентност и спремна је да настави да показује своје предности, казао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, преносе "РИА Новости".

То се дешава, додао је, као резултат оштре конкуренције.

"Суочавамо се са бескрупулозном конкуренцијом. Неки се не либе ничега у борби са конкуренцијом", додао је.

Раније је Бела кућа поручила да ће се супротставити Руској Федерацији на тржишту нуклеарне енергије.

Председник земље прима извештаје о ситуацији са дроном који се срушио у Вороњежу, специјалне службе раде на лицу места, рекао је Песков.

"Знамо, видели смо извештаје да је оборен. Тамо је заправо и долетео већ оборен дрон. Детаљи се прецизирају, на лицу места су специјалне службе које се баве овим", рекао је Песков.

Ситуацију је описао као наставак напада кијевског режима на цивилну инфраструктуру.

"Али настављамо да се боримо", додао је Песков.

Данс се у Вороњежу у улици Белинског срушио дрон који је претходно ранио двоје људи, објавио је нешто раније гувернер региона Александар Гусев на Телеграму.

Председник Русије Владимир Путин ће се данас састати са јерменским премијером Николом Пашињаном, са председником Белорусије Александром Лукашенком као и са шефовима страних делегација Заједнице независних држава (ЗНД) и Евроазијске економске уније (ЕАЕУ), најавио је Песков.

Посетиће и Академију борилачких вештина, додао је.

Евакуација становништва Херсонске области се одвија под "варварским" гранатирањем које украјинска војска не престаје да изводи, истакао је Песков.

"Не сме да се заборави да је управо украјинска страна, која је дигла у ваздух хидроелектрану Каховка и поткопала брану, проузроковала ове изненадне, разорне поплаве", нагласио је он.

Акције свих ресора током евакуације становништва у Херсонској области су пожртвоване, приметио је портпарол Кремља коментаришући последице поплава.

Користе се сви ресурси и у то се улаже много енергије, како је и предложио председник Русије, нагласио је Песков.

"Несебично раде и локалне власти, које су и у контакту са председником", додао је и истакао да Путин ову ситуацију држи под контролом, добија сталне извештаје преко Министарства за ванредне ситуације и руске војске.