Командант "Ахмата": Украјинска офанзива не иде по плану, оружје им нестаје као вода кроз сито

Пред нама су тешке недеље, не смемо се опуштати, иако и сами Украјинци виде добро којом брзином нестаје њихова техника, поручује Апти Алаудинов

Украјинска офанзива коју је Кијев дуго планирао не иде по плану, оценио је за "Соловјов лајв" командант "Ахмата" и Херој Руске Федерације Апти Алаудинов.

"Офанзива коју је противник планирао не иде по њиховом плану. То је већ очевидна чињеница. Ми сада знамо да велики део те технике и снага и средства који су били прикупљени за ову контраофанзиву да су почели да нестају, што се каже, као кроз сито", рекао је он.

Ситуацију око те офанзиве упоредио би са водом коју је неко скупио и ставио у сито, и сада покушава да то исто сито са водом донесе до лонца, сликовито је појаснио Алаудинов. "Ситуација је отприлике таква", закључује.

Ипак, он је признао да не би требало да дође до опуштања војске, јер "ће бити потребно озбиљно деловати током наредних неколико недеља".

"То је веома битно питање, јер током тих недеља морамо да, како се каже, разбијемо и доведемо до ништавног стања те снаге које су данас бачене на линију фронта".

"Сада смо сигурни да, шта год они урадили, те снаге ће бити уништене. Данас већ видимо по великом броју видео снимака огроман број уништене војне технике стране производње, то јест, као и наши борци, тако и саме украјинске формације врло добро схватају да толика количина стране технике није сачувала њихове животе", навео је Алаудинов.

"Као и раније, ми свакога дана полако уништавамо непријатеља. Наравно, против нас су усмерене озбиљне формације, противник се бори из све снаге, битке су жестоке, али чињеница је да до сада није било бригаде коју ми нисмо победили", закључује командант "Ахмата".