Русија

Кадиров демантовао погибију Делимханова: Херој Русије се вратио са оног света (ВИДЕО)

Чак и након објављивања наше заједничке фотографије са послаником Државне думе Руске Федерације, украјински медији настављају да отворено лажу о његовој ликвидацији, поручио је чеченски лидер
Кадиров демантовао погибију Делимханова: Херој Русије се вратио са оног света (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Шеф Чеченије Рамзан Кадиров објавио је снимак са састанка на којем разговара о детаљима Специјалне операције са послаником Државне думе Адамом Делимхановим, председником чеченског парламента Магомедом Даудовим и министром за националну политику, спољне односе, штампу и информисање Ахмедом Дудајевим.

Наиме, он је на тај начин демантовао тврдње проукрајинских извора да је Делимханов убијен. Раније је, украјински политички коментатор Кирил Сазонов навео на друштвеним мрежама да су украјински командоси ухватили у заседи колону у Запорожју у којој је био и посланик. Наводно је том приликом више људи погинуло.

"Са великим изненађењем примећујем да чак и након објављивања наше заједничке фотографије са послаником Државне думе Руске Федерације Адамом Делимхановим, украјински медији настављају да отворено лажу о његовој ликвидацији. Да ли су они заиста толико ван додира са стварношћу, па верују да нећемо моћи да оповргнемо њихове очигледне лажи?!", написао је Кадиров на Телеграму.

Он се нашалио рекавши да се "херој Русије Адам Султанович врло брзо вратио са оног света, лично се уверивши да тамо чекају само укрофашисти". Према његовим речима шефа, то објашњава зашто није могао да контактира са њим. 

"Ово објашњава зашто привремено нисам могао да га контактирам. Ово можете сматрати отвореним исмевањем дезинформација украјинских медија. Одавно сам разумео њихову лажљиву природу. Препоручио бих да нека наша издања то схвате што пре и да не подлежу провокацијама", казао је чеченски лидер.

Он је додао да су све ово време успешно притискали бандеровце и НАТО формације, и да ће то наставити да раде. 

"Добијамо огромну подршку од врховног команданта Владимира Путина. Дубоко сам захвалан целом чеченском народу, командантима јединица, функционерима на нашем јединству на путу ка остварењу постављених циљева! Заједно ћемо победити", поручио је Кадиров.

image