Русија

Песков о споразуму о житу: Будућност није светла

Русија је испунила оно што се од ње тражило, али оно што је нама обећано до сада није реализовано, понављају данас из Кремља
Песков о споразуму о житу: Будућност није светлаwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Рад у оквиру иницијативе споразума о житу се наставља, али перспектива споразума није светла, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Ништа од онога што је обећано Москви до сада није испуњено, подсетио је он, након чега је додао да ипак не треба трчати пред руду, објаснивши да се тренутно ради на проналаску решења.

"Договор је постојао, а он увек укључује две или више страна. Руска страна је јасно испунила своје обавезе, формирани механизам и даље функционише, али то не може да траје у недоглед", упозорио је он.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров јуче је дао нешто оштрију изјаву и истакао да Кремљ неће продужити споразум уколико све оно што је њиме обухваћено не буде испоштовано до 17. јула.

Песков се данас осврнуо и на односе са Аустралијом и рекао да ова земља наставља политику русофобије. Подсећамо, аустралијска влада је представила предлог закона у складу са којим ће бити омогућено да дође до прекида закупа земљишта које руска амбасада користи у Канбери.

На нашу жалост, Аустралија усрдно ради на антируској хистерији, која данас доминира земљама колективног Запада. У тој групи земаља, Аустралија покушава да има све петице, прокоментарисао је Песков.

image