Шојгу посетио рањене војнике и војним лекарима честитао празник - Дан медицинских радника (ВИДЕО)

Највећи број преживелих у читавој историји разних ратова и војних операција је захваљујући брзој евакуацији, хвала војним лекарима, казао је руски министар одбране

Министар одбране Руске Федерације, генерал армије Сергеј Шојгу, обишао је војнике - учеснике Специјалне војне операције, који се налазе на лечењу у Централној војној клиничкој болници Вишневског и уручио им државне награде: Орден за храброст, медаљу Суворова и медаљу "За храброст".

"Брза евакуација је најважнија ствар. У читавој историји разних ратова и војних операција, највећи број преживелих је захваљујући брзој евакуацији. Лекари су хероји, раде јако добро и брзо на лицу места. Хвала лекарима, хвала момцима који су  евакуисали рањене, и хвала вама! Оздравите брзо!" – рекао је Шојгу војницима који се опорављају.

Специјалистима медицине при војним болницама је честитао професионални празник - Дан медицинског радника и истакао да су сви награђени на адекватан начин испунили своју војну дужност, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Захвалио се војним лекарима на несебичном раду, професионализму и оданости војној и професионалној дужности и нагласио да је улога војних лекара и медицинских сестара у пружању медицинске помоћи рањеницима током СВО од великог значаја.

"Ваше заслуге се не могу преценити! Желим вам храброст, стрпљење, добро здравље и успех у најплеменитијој служби - заштити живота и здравља наших војника", рекао је Шојгу.

Министарство одбране напомиње да је од почетка СВО више од 70 одсто војних лекара стекло борбено искуство. За исказану храброст и херојство у спасавању живота војника, више од 4,5 хиљада војних лекара награђено је државним наградама.