Русија

Руска авијација групе Запад нанела осам удара украјинској војсци, наоружању и војној орпеми

Руска артиљерија је у зони одбране прве тенковске армије поразила непријатељску диверзантско-извиђачку групу из 32. засебне механизоване бригаде, казао је пуковник Сергеј Зибински
Руска авијација групе Запад нанела осам удара украјинској војсци, наоружању и војној орпеми© Tanjug/AP Photo/Libkos

У правцу Купјанска руска авијација је нанела осам удара на украјинске трупе, рекао је за "РИА Новости" пуковник Сергеј Зибински, портпарол групе Запад.

"Посаде јуришних хеликоптера Ка-52 и Ми-28, јуришних авиона Су-25 извеле су осам ракетних напада на позиције војске, наоружања и војне опреме 14. одвојене механизоване бригаде и 103. одвојене бригаде територијалне одбране", прецизирао је.

Ракетне трупе групе Запад погодиле су непријатеља из вишецевног ракетног система "торнадо-С" у близини места Староверовка.

Такође, у зони одбране прве тенковске армије, руска артиљерија је поразила непријатељску диверзантско-извиђачку групу из 32. засебне механизоване бригаде, и спречила три покушаја јединица Оружаних снага Украјине да изведу ротацију у близини места Берестово и Стелмаховка.

Поред тога, у близини села Кисловка, руске трупе су употребиле минобацаче "сани" и тенкове Т-72Б3 за напад на непријатељске положаје. Непријатељ је изгубио читав вод, а уништен је и један оклопни транспортер и камион.

image