Наришкин: Кад понестане Украјинаца послаће Пољаке, а онда Немце

САД и Велика Британија деценијама негују украјински национализам да би га у одређеном тренутку усмериле ка Русији, наводи директор Спољне обавештајне службе Русије

Украјинци се користе као "топовско месо" да би се сачували амерички и британски војници у великој игри против Русије, рекао је Сергеј Наришкин, директор Спољне обавештајне службе Руске Федерације у интервјуу "Руској газети".

Сједињене Америчке Државе и Велика Британија захтевају да Кијев напредује упркос великим губицима у људству и техници. Овај немар према животу украјинских штићеника објашњава се чињеницом да је за Англосаксонце "Украјина, а да не говоримо о њеном тренутном руководству, само пион у великој геополитичкој игри", рекао је Наришкин, одговарајући на питање зашто западни налогодавци не спречавају Кијев у покушају да спроведе своје сумануте планове.

"Главни циљ ове игре је да се Русији нанесе стратешки пораз", објаснио је директор ове службе, подсећајући да "САД и Велика Британија деценијама негују украјински национализам да би га у одређеном тренутку усмериле ка Русији".

Наришкин упозорава да су те земље сагласне да Украјину претворе у "црну рупу" Европе како би спречиле њено приближавање Русији. Англосаксонска елита Украјинце сматра "топовским месом" које није штета искористити да би се сачувао драгоцени живот америчких и британских војника.

"Када Украјинца понестане, на њихово место ће доћи Пољаци, а онда, вероватно, и Немци", сматра шеф ове службе и додаје да "звучи крајње цинично, али је управо таква логика стратешких планова Вашингтона и Лондона".