Русија

Завршена мобилизација: Снаге ће се допуњавати добровољцима и војницима на одслужењу војног рока

Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да су обустављене све активности везане за регрутацију грађана у резервни састав
Завршена мобилизација: Снаге ће се допуњавати добровољцима и војницима на одслужењу војног рокаwww.globallookpress.com © © Irina Motina

Све активности у оквиру делимичне мобилизације везане за регрутацију грађана у резервни састав су обустављене, саопштило је Министарство одбране Русије.

Припрема и достављање дневног реда делимичне мобилизације је завршено.

"У име министра одбране генерала Сергеја Шојгуа, Генералштаб Оружаних снага РФ је упутио упутства командантима војних округа и команданту Северне флоте да известе о завршетку мера делимичне мобилизације до 1. новембра. У складу са овим упутством, обустављене су све активности везане за регрутацију војног рока од стране војних комесаријата заједно са органима извршне власти конститутивних субјеката Руске Федерације, грађана који се налазе у резервном саставу", саопштило је министарство.

Убудуће ће се рад војних комесаријата у регрутовању Оружаних снага Руске Федерације организовати само примањем добровољаца и кандидата за служење војног рока по уговору, наводи се у саопштењу.

Делимична мобилизација објављена је у Руској Федерацији Путиновим указом од 21. септембра. Како је рекао министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу, 300.000 припадника резервног састава подлеже регрутацији. Према његовим речима, ово је нешто више од процента укупног мобилизационог ресурса земље.

image