Русија спречила Кијев да изведе терористички напад дроновима на војна складишта на периферији Москве

Нема повређених, није оштећена инфраструктура, специјалне службе су на лицу места, јавио је гувернер региона

Три украјинска дрона авионског типа су покушала да изведу терористички напад на територији Московске области, али Русија је спречила напад и оборила дронове, саопштило је руско Министарство одбране.

"Данас је спречен покушај кијевског режима да трима дроновима изврши терористички напад на објекте у Подмосковљу. Сви дронови су потиснути руским системима за електронско ратовање, изгубили су контролу и срушили се", појаснило је министарство.

У неуспелом терористичком нападу нема жртава и штете, додаје војни ресор.

Како је раније јавио гувернер региона Андреј Воробјов, два дрона су у раним јутарњим часовима оборена док су летела према војним складиштима на периферији Москве, a нема повређених нити штете на инфраструктури.

"Данас су, након што су предузете војне противмере, две беспилотне летелице авионског типа пале. То се десило у близини складишта једне војне јединице, отприлике у 5.30, 5.50 ујутру", написао је на Телеграму.

Пронађене су олупине дронова, штете и жртава није било, појаснио је и замолио становнике да остану мирни. Специјалне службе су на лицу места, територија је ограђена.

Инцидент се догодио у селу Калињинец у, Наро-Фоминском градском округу.

Украјина је у уторак, 3. маја, извршила терористички напад на Москву дроном. Према информацијама руског Министарства одбране, Кијев је употребио осам дронова авионског типа, пет је оборено из комплекса противваздушних топова, а три су поражена захваљујући раду руских система за електронско ратовање.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков је, коментаришући тај напад дроном, рекао да је то одговор кијевског режима на ефективне руске ударе у недељу на један од центара за доношење одлука.