Медији: Једна од украјинских дивизија била принуђена да се повуче

Заменица министра одбране Украјине Ана Маљар рекла да су украјинске трупе током офанзиве наишле на потешкоће

Једна од дивизија украјинских трупа била је принуђена да се повуче у правцу Лимана јер није била добро припремљена, наводи "Украјинска правда".

"Једна од новоформираних и недовољно обучених јединица Оружаних снага Украјине морала је да се повуче у правцу Лимана", наводи медиј, позивајући се на извор у Националној гарди Украјине.

Раније је заменица министра одбране Украјине Ана Маљар рекла да су украјинске трупе током офанзиве наишле на потешкоће и "безумни отпор", преносе "РИА новости".

Председник Русије Владимир Путин је на састанку са војним командантима 13. јуна рекао да украјинске трупе трпе велике губитке током офанзиве и да нису биле успешне ни у једном правцу.

Према његовим речима, Украјина је већ изгубила 160 тенкова и 360 оклопних возила. Према подацима руског Министарства одбране од 4. јуна Оружане снаге Украјине су изгубиле око 7.500 војника на фронту.

Украјинска офанзива почела је у правцу јужног Доњецка, Запорожја и Артјомовска (Бахмута) 4. јуна, главним ударом Оружаних снага Украјине концентрисаним на запорошки сектор фронта.