Русија

Проруско тајно друштво: Кијев спрема провокацију са отровним материјама у Херсону

Нацисти су довезли бурад са хлором у подручје око аутобуске станице и минирали га, објаснио је члан организације "Руски Херсон"
Проруско тајно друштво: Кијев спрема провокацију са отровним материјама у Херсону© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Власти дела Херсона који се налази под украјинском окупацијом спремају још једну провокацију - минирали су контејнере са отровним хлором, рекао је члан тајне организације "Руски Херсон" за "РИА Новости".

"Према нашим информацијама, нацисти су довезли бурад са хлором у подручје око аутобуске станице и минирали га како би извели провокације. Добили су упутство од нељуди из регионалне војне управе Херсона", рекао је у видеу снимљеном у Херсону у коме се налази украјинска војска.

Према његовим речима, остали чланови тајне организације настављају да утврђују координате места где су стационирана војска и наоружање Оружаних снага Украјине у Херсонској области, како би те информације пренели руској страни.

"'Руски Херсон' проверава информације о локацијама јединица 124. одвојене бригаде територијалне одбране у селу Садово. Према координатама које имамо, отприлике једна чета се налази у Улици Набережнаја. Знамо и координате складишта са непријатељском војном опремом. Јединице 126. одвојене бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине налазе се у селу Никољскоје, имају једну чету војника", рекао је члан подземне организације.

Навео је и адресе на којима су стациониране јединице украјинске војне полиције, обећавши да ће, чим се те координате потврде, оне одмах бити пребачене "на право место".

Противници украјинске власти су почетком априла формирали организацију "Руски Херсон" која открива локације јединица и опреме Оружаних снага Украјине и те податке преносе руској војсци.

image