Тенк Т-90М "пробој" руши украјинску одбрану (ВИДЕО)

Тенкови ударају по складиштима муниције, оружја и украјинским позицијама и чисте терен за продор руских јуришних јединица

Министарство одбране Русије објавило је снимак деловања тенка Т-90М "пробој" на којем се види како руски тенк напада украјинске позиције на првој линији фронта.

Модернизовани тенкови Т-90М изашли су на терен са којег су извршили напад и уништили украјинске јединице у зони Специјалне војне операције (СВО). Тенковске јединице очистиле су пут за руске јуришне јединице које настављају даље пробијање кроз одбрану украјинске армије.

Руски тенкови крећу се на основу координата које добијају путем дронова, а мета су војна складишта, извиђачке позиције и други центри украјинске војске у зони СВО. 

"Куда год да се непријатељ одлучи да оде, обавештајци ће као једни од првих сазнати о томе и пренети координате команди", рекао је командант једног тенка по надимку Перун.

Руски Т-90 с правом се сматра једним од најбољих тенкова на свету. Први модел настао је крајем 80-их година прошлог века, а данас га, осим Русије, користе и војске других земаља. Индија тако и сама производи овај тенк на својој територији, а нешто слично планира да уради и Египат. 

Једна од последњих модернизованих верзија овог тенка је Т-90М, који је до те мере модернизован да готово ни не личи на свог "претка". Конкуренти су му немачки "леопарди" и амерички "абрамси".