Украјински генерал признао: Руску линију одбране тешко је пробити

Руска војска покушава да преузме иницијативу и они се "не смеју потценити", рекао је командант копнених снага Украјине Александар Сирски

Руске трупе граде снажну одбрану и предвиђају дејства Оружаних снага Украјине, изјавио је командант копнених снага Украјине Александар Сирски у интервјуу за"Гардијан", а преносе "РИА Новости".

"Непријатељ је предвидео и наставља да прогнозира најопасније правце нашег кретања и гради чврсту одбрану коју је прилично тешко савладати", рекао је он.

Према генераловим речима, руска војска покушава да преузме иницијативу и они се "не смеју потценити".

Истовремено, како је раније признао шеф кијевског режима Владимир Зеленски, контраофанзива се креће "спорије него што бисмо желели".

Саветник шефа канцеларије украјинског председника Михаил Подољак истакао је данас да је Русија, док је његова земља покушавала да убеди западне партнере да обезбеде неопходно оружје, изградила утврђења, створила одбрамбене линије са дубоким рововима и системима минских поља.

Како је нагласио Владимир Путин, сада украјинске снаге нису успешне ни на једном од сектора фронта. Он је такође додао да ће Запад непријатеља снабдевати додатном опремом, али "мобилизациона резерва украјинских трупа није неограничена".